Home Minä

Minä

by Sara

                                           

koira blogi Hei, ja tervetuloa blogiini!

Olen Sara, lempääläinen, eläinlääkäri ja ikuinen tiedonetsijä. Hoidan työkseni lemmikkien ihosairauksia. Ihotautioppi eli dermatologia on laaja kokonaisuus, joka sisältää mm. iho-, korva-, tassu- ja kynsisairaudet sekä ihokasvaimet.

Vietin nuoruuteni talleilla ja eläinlääkäriopinnot Helsingin yliopistossa aloitti tuleva hevoseläinlääkäri. Opiskeluvuosien varrella mieli kuitenkin muuttui, ja pieneläinten sairaudet veivät mennessään. Tiesin jo ennen valmistumista, että haluan erikoistua ihosairauksiin. Ihosairaudet ovatkin olleet urani keskiössä koko ajan. Olen suorittanut kolmiosaisen kansainvälisen ihosairauksien jatkokoulutusohjelman Wienissä vuosina 2015 -2017 (ESAVS Dermatology I-III). Teen parhaillani myös pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa.

Erilaisissa koulutuksissa ja kursseilla käyminen on ollut rakas harrastukseni jo ennen eläinlääketieteen opintoja. Uuden oppiminen ja oivaltaminen saa minut aina innostumaan. Nykyään puheviestinnän ja liikunnanohjauksen kurssit ovatkin vaihtuneet eläinten ihosairauksia käsitteleviin kursseihin, luentoihin ja kongresseihin. Harrastuksena hevosetkin ovat edelleen mukana elämässäni perheeseen kuuluvan pienen ponin kautta.

koira blogiEläinlääkärinä, erityisesti ihosairauksia hoitavana, tavoitteenani on eläin, joka pystyy elämään iloista ja hyvää elämää sairaudestaan huolimatta. Mielestäni yhdenkään lemmikin ei tarvitse kärsiä toistuvista korva-, tassu- ja ihotulehduksista, kutinasta tai muista iho-ongelmista. Lemmikin omistajan elämän ei tarvitse myöskään olla jatkuvaa eläinlääkärissä ramppaamista. On aina yhtä iloinen hetki, kun vuosia vaivannut ongelma saadaan hallintaan ja lukemattomat eläinlääkärikäynnit vaihtuvat vuosittaiseen kontrolliin.

Blogini syntyi halusta jakaa tietoa.  Kun omistajalla on ymmärrys lemmikkinsä sairaudesta, hänellä on itsellään avaimet sen hoitoon ja hallintaan.  Tämän blogin tekstit perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon kuten myös työni eläinlääkärinä. Otan potilaita vastaan Eläinklinikka Hakametsässä Tampereella.

 

 

 

 

Kuvat: Annika Lähteenmäki

Jaa

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Käyttämällä tätä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Sulje